TRAVANJ 2019.
2. i 4.4, 20:00 Radionica
5.4, 20:00 Eksperimentalni filmovi i video radovi Mladena Stilinovića (I.dio)
16. i 18.4, 20:00 Utoya, 22. srpnja
23. i 25.4, 20:00 Djevojka
26.4, 20:00 Ciklus kultnih filmova - R. Bresson: Džepar
30.4, 20:00 Kuća koju je izgradio Jack
OŽUJAK 2019.
5. i 7.3, 20:00 Kucni u drvo

Kao crnohumorna komedija o sukobu susjeda, film ‘Kucni u drvo’ redatelja Hafsteinna Gunnara Sigurðssona prikazuje nam koliko daleko može otići gnjev dva bračna para čiji temelj leži duboko ispod velikog drveta smještenog u predgrađu. Priča filma prati dugogodišnju zavadu između dva para koja vrhunac dostiže zbog drveta koje se nalazi u dvorištu Inge i Baldvina, a koje zbog svoje veličine stvara preveliku sjenu na imanju Konrada i Eybjorg. Strasti se uzburkavaju, a kroz, na prvi pogled, površnu svađu saznat ćemo više o ova dva bračna para čije su karaktere i ponašanje oblikovali intimni životni događaji, od kojih su neki bili i tragični. Na trenutke dirljiv i urnebesno smiješan, film ‘Kucni u drvo’ svakako će ostati upamćen po svojem portretu susjedskih odnosa, bračnih svađa i opravdanog bijesa.

http://mmcentar.sczg.hr/index.php/2020/05/31/hafsteinn-gunnar-sigurdsson-kucni-u-drvo/

6.3, 20:30 Filmmusicorkestar – koncert

Zagrebački glazbenici pod nazivom Filmmusicorkestar djeluju više od dvije godine, a svojim koncertima i obradama glazbenih tema iz svevremenskih filmskih hitova oduševljavaju publiku diljem regije. Predvođeni sjajnim vokalom Elme Burnić, Filmmusicorkestar u bossa nova i swing-jazz maniri publici predstavljaju melodije koje su ostavile neizbrisiv trag u povijesti filmske glazbe. Tko pjeva zlo ne misli, Kod amidže Idriza, Samo jednom se ljubi, Gori vatra, Balkan express, Skupljači perja, Porgy & Bess ili pak Kum, Lovac na jelene i Kosa, samo su neke od glazbenih numera koje ćete moći doživjeti u MM centru. Krajem prošle godine, bend je izdao i prvi album „Evo muzike, traži se redatelj“.

http://mmcentar.sczg.hr/index.php/2020/05/31/filmmusicorkestar-koncert/

8.3, 20:00 Josipa Bubaš - Neljudsko - performans

Izvedba se odvija na ulazu u MM centar gdje izvođačica okupira prostor stvarajući svojevrsno stanište, definirajući vlastiti teritorij. Prostorni okvir funkcionira istovremeno kao izlog – prostor izloženosti, ali i kao barijera koja sprječava ulaz u stvarni prostor institucije, što je očiti komentar zbivanja na kulturnoj sceni. Izvođačica, smještena u mali stakleni okvir, nalazi se u gotovo laboratorijskim uvjetima. U takvim uvjetima ona se odriče paradigme ljudskosti i svih zahtjeva toga pojma te kroz tijelo pokušava stvoriti, propustiti i istražiti drugačije mogućnosti postojanja i postajanja, uzimajući u obzir vlastite tjelesne datosti. Odričući se identiteta, ona postaje organizam koji istražuje vlastite mogućnosti, a izvedba postaje izvedba stanja a ne aktivnosti.

http://mmcentar.sczg.hr/index.php/2020/05/31/josipa-bubas-neljudsko-performans/

12. i 14.3, 20:00 Laponska krv

Tridesetih godina prošlog stoljeća, Elle Marja prisiljena je ostaviti svoju Saami obitelj kako bi pohađala internat daleko od svog doma, a što je u ono vrijeme bila tipična praksa. Kao adolescent, ona je tvrdoglava i buntovnički nastrojena, a osjećaje zna skrivati jako dobro, čak i od sebe same. Ulaže sve napore kako bi zadobila simpatije svojih nastavnika te uspijeva zasjeniti školske kolege u prilagođavanju švedskoj kulturi za koju joj je bilo rečeno da je daleko superiornija od one koju je poznavala kod kuće. Žudeći za tim da se uklopi u društvo koje nije pretjerano naklonjeno pripadnicima njezinog naroda, Elle trpi diskriminaciju i psihološku okrutnost. Međutim, spremna je u potpunosti se odreći svojih korijena samo kako bi se uklopila. Fantastični redateljski debi Amande Kernell gledateljima nudi iscrpan komentar na zlostavljanje protiv naroda Saami od strane službenih institucija, suptilno prikazujući uznemirujuću atmosferu koja kod gledatelja izaziva empatiju.

19. i 21.3, 20:00 Fokstrot

Naizmjence duboko emotivan i ironičan, s humorom koji ujeda gdje najviše boli, ovaj odvažan i vizualno impresivan film nagrađen je u Veneciji Srebrnim lavom. Kada im se na vratima pojave vojni predstavnici s vješću o sinovoj pogibiji, Michael i Dafna slamaju se pod teretom očaja. Izlizani izrazi sućuti i šuplje domoljubne fraze vojnih birokrata samo pogoršavaju situaciju. Dok Dafna bijeg traži u sedativima, Michael upada u vrtlog gnjeva, a onda doživljava iznenađenje čija nevjerojatnost gotovo parira nadrealnom vojnom iskustvu njegova sina Jonathana.

http://mmcentar.sczg.hr/index.php/2020/05/31/samuel-maoz-fokstrot/

22.3, 20:00 Ivan Faktor – Trilogija ||M|| – hommage Fritzu Langu

Slavni redatelj Fritz Lang jedan je od najpoznatijih emigranata njemačkog ekspresionizma kojemu su mnogi filmovi priznati kao klasici. Ivan Faktor (1953), jedan od najznačajnijih suvremenih autora hrvatskog eksperimentalnog filma. Područje njegova djelovanja, kao transmedijalnog umjetnika, su konceptualna umjetnost, film, fotografija, video, video-instalacije, performance itd.  Godine 1995. sudjelovao je na Biennale di Venezia u Italiji, a 2002.  hrvatski je predstavnik na Bienal de Sao Paulo u Brazilu. Višestruko je nagrađivan, a svoje radove prikazuje na uglednim međunarodnim medijskim institucijama.

http://mmcentar.sczg.hr/index.php/2020/05/31/ivan-faktor-trilogija-m-hommage-fritzu-langu/

26. i 28.3, 20:00 Žestoka ljubav

Kriminalistička drama redatelja Michaela R. Roskama. Adele Exarchopoulos je Bibi, glamurozna automobilska trkačica, a Matthias Schoenaerts je Gigi, slatkorječivi mladić koji svima govori da se nalazi u biznisu uvoza i izvoza automobila. Gigi se do ušiju zaljubljuje u Bibi nakon što ju jednoga dana ugleda za vrijeme utrke. Njih dvoje započinju se viđati, ali Gigi skriva tajnu: njegovi „poslovni putovi“ u inozemstvo s poslovnim partnerima zapravo su odlasci u pljačke banaka. Bibi uskoro naslućuje da nešto nije u redu te ga moli da prestane pa joj Gigi daje klasično holivudsko obećanje: samo još jedan posao. A svi znamo što se s takvima događa.

http://mmcentar.sczg.hr/index.php/2020/05/31/michael-r-roskam-zestoka-ljubav/

29.3, 20:00 Boris Cvjetanović - izložba fotografija - video

Boris Cvjetanović (1953.), fotograf koji obično radi fotografske serije poput dnevničkih zapisa, snimajući krajnje jednostavnim tehnikama i postupcima. Uglavnom ih snima pri  dnevnoj svjetlosti iz urbanog okoliša, odnosno svakodnevice. On je vjerojatno naš najbolji snimatelj postava u galerijskom/javnom prostoru, a time i jedan od majstora fotografije arhitekture. Njegove fotografije – lišene suvišne drame i patetičnosti – imaju  socijalnu i društvenu dimenziju gdje je nagalasak stavljen na neprilagođene, odbačene, fizički i psihičke zapostavljene hendikepirane osobe, s margina društvenih zbivanja.

http://mmcentar.sczg.hr/index.php/2020/05/31/boris-cvjetanovic-izlozba-fotografija-video/

31.3, 20:00 Synesthetic Project

Synesthetic Project djelo je Nike Bauman, zagrebačke flautistice sa stalnom adresom u Beču. Kroz niz suradnji s plesačima, vizualnim i multimedijalnim umjetnicima, ona stvara odnose između klasične glazbe i suvremene umjetnosti. Projekt istražuje koncepte raznovrsnosti, komunikacije, tolerancije, razumijevanja, uzajamnog davanja i primanja. Kroz format koncerta, četvero glazbenika, dvoje plesača i vizualni umjetnik izvode djela klasičnih kompozitora istovremeno ih interpretirajući u vlastitim suvremenim medijima. Cilj je stvoriti svijet u kojem je raznolikost ideal, gdje se umjetnici i publika susreću bez predrasuda i granica vremena, stila i medija i uživaju u međusobnom dijeljenju i reinterpretaciji svojih kreativnih priča kroz tuđe oči.

http://mmcentar.sczg.hr/index.php/2020/05/31/synesthetic-project/

VELJAČA 2019.
5. i 7.2, 19:30, Plesačica

Premda je Loie Fuller rođena na američkom zapadu, ovu djevojku sa sela ništa neće spriječiti u njezinom naumu da postane plesačica pariških cabareta i slavne pariške opere. Rođena za balet, s dugim nogama i rastezljivim rukama, Loie dolazi pod svjetla pozornice i iz večeri u večer očarava svoje gledatelje. Čak i u trenucima izuzetnih fizičkih napora, ona ne prestaje usavršavati svoj ples. Međutim, njezin susret s Isidorom Duncan, mladim čudom željnim slave, pokrenut će konačni pad ove ikone 20. stoljeća.

http://mmcentar.sczg.hr/index.php/2020/04/29/stephanie-di-giusto-plesacica/

12. i 14.2, 19:30, Božja volja

Zabavna lakonotna drama o strahu od promjene i borbi za jednakost. Politički i vjerski vođe u Švicarskoj još su se 1970. pozivali na „božanski poredak“ kao razlog zašto žene ne mogu imati pravo glasa. Ovu nevjerojatnu stranicu u povijesti redateljica Petra Volpe istražuje pričom o Nori, neupečatljivoj kućanici iz malenog sela koja mora naučiti kako postati čvrsta predvodnica lokalnih sufražetkinja. Kada Nora organizira seoski sastanak u kojem poziva ljude da podrže žensko pravo glasa, njezina obitelj postaje predmet ismijavanja i maltretiranja od strane sumještana. Unatoč snažnom otporu, ona uspijeva okupiti lokalne žene koje kreću u štrajk i napuštaju svoje domove i obitelji.

http://mmcentar.sczg.hr/index.php/2020/04/30/petra-biondina-volpe-bozja-volja/

19. i 21.2, 19:30, Jupiterov mjesec

Mladi imigrant upucan je dok je ilegalno prelazio granicu. Užasnut i u šoku, ranjeni Aryan sada može misterizno lebdjeti. Nakon što je bačen u izbjeglički kamp, izvlači ga doktor Stern s namjerom da iskoristi njegovu čudesnu tajnu. Ljutiti Laszlo, direktor izbjegličkog kampa, kreće u pohod za Aryanom, dok on i Stern bježe u potrazi za sigurnošću i novcem. Inspiriran Aryanovim nevjerojatnim mogućnostima, Stern odlučuje promijeniti svoj način života.

http://mmcentar.sczg.hr/index.php/2020/04/30/kornel-mundruczo-jupiterov-mjesec/

26. i 28.2,19:30, Zarobljeni u Siriji

Priča o obitelji koja je zatvorena u stanu koji se nalazi na području konstantnog bombardiranja i snajperističkih napada. Majka troje djece, Oum Yazan, očajnički pokušava održati svoju obitelj živom, istovremeno čekajući da se njezin muž vrati kući. U međuvremenu situacija eskalira do tih granica da se susjedi i drugi članovi obitelji skrivaju u istom stanu. Tko će sljedeći pokucati na vrata? Njezin muž ili neprijatelj? Obitelj živi u stalnoj napetosti, strahu i opasnosti.

http://mmcentar.sczg.hr/index.php/2020/04/30/philippe-van-leeuw-zarobljeni-u-siriji/

STUDENI 2018.
7.11., 20:00, Dan neovisnih kina: Ponoćni ekspres
8.11., 19:30, Kratke slike – Runda kratkog: Genijalne prijateljice
9.11., 20:00, Prezreni žanr, prošireni žanr: The Rocky Horror Picture Show
13.-18.11. MM centar, Klubvizija SC – Radionica „Istraživački blok 2“
15.11., 19:30, MM centar, Kratke slike – Proširena slika: Vlak bez voznog reda
LISTOPAD 2018.
4. 10., 19:30, Kratke slike – Runda kratkog: Rani radovi Rajka Grlića
5. 10., 20:00, Rendez-vous au cinéma: Jules i Jim
11. 10., 19:30, Kratke slike: Proširena slika: Arabia
12. 10., 20:00, Prezreni žanr, prošireni žanr: Velvet Goldmine
18. 10., 19:30, Kratke slike – Iz Kratke baze 25 FPS-a: Noćne pojave

hiwa Više

25. 10., 19:30, Kratke slike – Izvan fokusa: Trás-os-montes

25 10 - Kratke slike - Tras os montes Više

26. 10., 19:00, Klubvizija SC – Uvod u (ne)namjerne greške u analognom filmu i fotografiji, predavanje
27. 10., 20:00, SVJETSKI DAN AUDIOVIZUALNE BAŠTINE

moj stan Više

RUJAN 2018.
13. 9., 19:30, Kratke slike - Iz Kratke baze 25 FPS-a: Ususret festivalu
14. 9., 20:00, Prezreni žanr, prošireni žanr: Labirint, r. Jim Henson
20. 9., 20:00, Kratke slike i Ganz novi festival: Savršeni vrt
27. - 30. 9., Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa - 25 FPS
29. 9., 10:00, Klubvizija SC - Kontaktno kopiranje, filmska radionica
LIPANJ I SRPANJ 2018.
13. 6., 19:00, Pioniri Tvornice zvuka - koncert
14. 6., 19:30, Kratke slike i Velesajam kulture: Ratovi stilova
29. 6., 20:00, Klubvizija SC – zatvaranje sezone: Izložba fotografija i filmski program
30. 6 – 1. 7., Klubvizija SC – zatvaranje sezone: Super 8 filmska radionica
4. - 8. 7., Kik Melone: The saddest piece ever - rezidencija
SVIBANJ 2018.
3. 5., 19:30, Kratke slike i Izlog suvremenog zvuka: Izvan fokusa – Kazeta, dokumentarna kompilacija
10. 5., 19:30, Kratke slike – Iz Kratke baze 25 FPS-a: Tajni život životinja
11. 5., 20:00, Klubvizija SC - DIVA Station: Svijet te je dužan živjeti II

DIVA Station_vizual Više

17. 5., 19:30, Kratke slike – Runda kratkog: Poezija i revolucija
23.5., 20:00, Bourek - slika kao film u jednom kadru, premijera
24. 5., 19:30, Kratke slike – Proširena slika: Djevojke Zlatne zore
TRAVANJ 2018.
3. - 7. 4., ZAGREB GUITAR FESTIVAL
5. 4., 19:30, Kratke slike – Iz Kratke baze 25 FPS-a: Meteori, r. Gürcan Keltek
6. 4., 20:00, Filmske (pri)povijesti: 4B - Znakovi među nama
9. 4., 18:00, Tvornica zvuka
9. 4., 20:00, Impronedjeljak – B.Taylor & J. Drašler (Izlog suvremenog zvuka warm up)
12. 4., 19:30, Kratke slike – Izvan fokusa: Raúl Ruiz
13. - 15. 4., Klubvizija SC - Uvodna radionica 16 mm filma
16. 4., 18:00, Tvornica zvuka
17. 4., 17:00, Jazz lab - Zvjezdan Ružić
19. 4., 19:30, Kratke slike – Runda kratkog: Žuti mjesec
23. 4., 18:00, Tvornica zvuka
24. 4., 17:00, Jazz lab, Luka Veselinović
26. 4., 19:30, Kratke slike – Proširena slika: Glumačka klasa
27. 4., 20:00, Izlog suvremenog zvuka warm up – Eli Keszler
30. 4., 18:00, Tvornica zvuka
OŽUJAK 2018.
8. 3., 19:30, Kratke slike – Iz Kratke baze 25 FPS-a: Labirinti Petera Burra
9. 3., 20:00, Filmske (pri)povijesti: Nadzor nad svijetom
10. 3., 20:00, Ženijalni dani: Whitney: Biti svoja

1110 Više

13. 3., 20:00, Promocija CD-a Silvija Foretića Transakcije 1968-1979
15. 3., 19:30, Kratke slike – Izvan fokusa: Yulene Olaizola
20. 3., 17:00, Jazz LAB: Joe Kaplowitz
21. 3., 13:00, Predstavljanje zadruge za etično financiranje filmskoj i kazališnoj zajednici
22. 3., 19:30, Kratke slike – Runda kratkog: Sanja Iveković – Osobni rezovi
22. - 26. 3., Klubvizija SC – Istraživački blok
27. 3., 17:00, Jazz Lab: Zvonimir Šestak
29. 3., 19:30, Kratke slike – Proširena slika: Gradonačelnica, r. Pau Faus
VELJAČA 2018.
3. i 4., 10. i 11. 2., Radionica c/b fotografije
8. 2., 19:30, Kratke slike – Izvan fokusa: Buduće s(a)vršeno vrijeme
9. 2., 20:00, Filmske (pri)povijesti: Novi val
15. 2., 19:30, Kratke slike – Proširena slika: Tvornica ničega
16. i 17. 2., 17:00, Gledalište Kinokluba Zagreb
21. 2., 20:00, Kartoline, premijera

Hrvoslava Brkusic - Vrboska Više

22. 2., 19:30, Kratke slike - Runda kratkog: Igre iz dokolice
23. 2., 19:00, Dodjela nagrade portala dokumentarni.net
SIJEČANJ 2018.
11.1., 19:30, Kratke slike - Proširena slika: Mašine, r. Rahul Jain
18.1., 19:30, Kratke slike - Iz Kratke baze 25 FPS-a: Psihoaktivisti
20.1., 11:30-14:00, Klubvizija SC: Analogna filmska tehnologija
25.1., 19:30, Kratke slike - Runda kratkog: Ono čega nema
26.1., 20:00, Filmske (pri)povijesti: Novac apsoluta
PROSINAC
4. 12., 20:00, Up - dokumentarni eksperiment: 49 Up
5. - 10. 12., Human Rights Film Festival
6. 12., 18:00, HRFF, Jonathan Perel: Predjeli sjećanja 1
7. 12., 18:00, HRFF, Jonathan Perel: Predjeli sjećanja 2
7. 12., 20:00, HRFF, Goran Sergej Pristaš: Vremenske bombe
8. 12., 18:00, Heinz Emigholz: Dieste (Urugvaj)
8. 12., 20:00, Filmske (pri)povijesti – Fatalna ljepota
9. 12., 18:00, HRFF, Heinz Emigholz: Ulični pejzaži (Dijalog)
9. 12., 20:30, HRFF, Cédric Venail: U povjerenju
10. 12., 20:00, HRFF, Ben Russell: Sretno
16. i 17. 12., Radionica cijanotipije
18. 12., Up – dokumentarni eksperiment: 56 Up
21. 12., 17:00, NDUG: Španjolski kratkometražni film
21. 12., 19:30, NDUG, Kratke slike - Runda kratkog: Moderne basne
21. 12., 21:30, NDUG: 5. Maraton kratkometražnih filmova
STUDENI
3. 11., 17:00, Masterclass Danisa Tanovića
3. 11., 20:00, Filmske (pri)povijesti: Samo film
4. i 5. 11., Klubvizija SC: Hand and Machine, filmski program i radionica
6. 11., 20:00, Up dokumentarni eksperiment: 35 Up
9. 11., 19:30, Američki san, r. Barbara Kopple
23. 11., 19:30, Kratke slike – Iz Kratke baze 25 FPS-a - One uživaju
27. 11., 20:00, Up - dokumentarni eksperiment: 42 Up
30. 11., 19:30, Kratke slike – Runda kratkog: Nuklearne obitelji
LISTOPAD
4. 10. 19:00 Dokukino u gostima – Upoznaj autora: Robert Zuber
5. 10. 19:30 (Kratke slike – Proširena slika): Sol zemlje

5.10. Sol zemlje više

6. 10. 20:00 Filmske (pri)povijesti: Jedna pripovijest

6.10. Filmske pripovijesti više

9. 10. 20:00 Up - dokumentarni eksperiment: 21 Up
12.10. 19:30 (Kratke slike - Runda kratkog): Mjesta u blizini
15. 10. 20:00 Rendez-vous au cinéma: Prezir

rendez vous više

19. 10. 21:00 (Velesajam kulture i Kratke slike – Izvan fokusa): Filmski putnici

19.10. Filmski putnici više

21. 10. 20:30, Velesajam kulture - filmski program
23. 10. 20:00 Up – dokumentarni eksperiment: 28 Up

28-up_e više

24.10. 20:00 Shnit Cinemas Selection

shnit više

26. 10. 19:30 (Kratke slike – Iz Kratke baze 25 FPS-a): Dvije filmske varijacije na Johna Cagea

one day today više

27. 10. 21:00 Svjetski dan audiovizualne baštine

breza više

27. - 29. 10. Revija studentskog filma

rsf-cover1-2 više

RUJAN
7. 9. 19:30 (Kratke slike - Proširena slika): Okrug Harlan SAD
8. 9. 20:00 Filmske (pri)povijesti
9. - 12. 9. Radionica za kinooperatere
14. 9. 19:30 (Kratke slike - Runda kratkog): Majstori spačke
15. 9. 19:30, Kratke slike – Iz Kratke baze 25 FPS-a: Budućnosti filma, r. Michael Palm
25. 9. 20:00, Up – dokumentarni eksperiment: 7 Up, Sedam plus 7
27. i 28. 9. Klubvzija SC i Festival 25 FPS: Nema granica – sve govori, 16 mm radionica
28. 9. - 1. 10. 25 FPS - Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa
SRPANJ
1. 7. 2017. (Klubvizija SC): Radionica filmskog performansa

Radionica filmskog perf 1.7. više

LIPANJ
8. 6. 19:00 (Kratke slike - Runda kratkog): Druga strana grada

Kratke slike Generacija0 - 8.6. više

11. 6. 20:00 Actopolis – Kolektiv Artıkişler: The Residual

The Residual (1) više

13. 6. 17:00 Actopolis – How to be seen (and heard), r. Panos Sklavenitis

actopolis generalni vizual više

21. 6. 21:00 Jeka, r. Marko Čordaš

Jeka - 21.6. više

29. 6. 21:30 (Kratke slike - Iz Kratke baze 25 FPS-a): Sićušna tijela: Intimni svijet F. Percya Smitha

minute bodies - 29.6. više

30. 6. 20:00 (Klubvizija SC): Even Silence is Cause of Storm

even silence - 30.6. više

SVIBANJ
2. 5. 19:30 Izlog suvremenog zvuka: Elektro-Pitagora: Portret Martina Bartletta

Elektro Pitagora - 2.5. Courtesy of Luke Fowler and LUX, London (1) više

3. - 6. 5. Izlog suvremenog zvuka

Andy Moore_Genevieve Murphy_Terrie Hessels više

4. 5. 19:30 (Kratke slike – Iz Kratke baze 25 FPS-a & ISZ): Tony Conrad: Completely in the Present

4.5. Tony Conrad Completely in the Present - still06 više

9. i 10. 5. 20:00 Malo je dovoljno

Photo by Damir Zizic više

9. i 16. 5. 17:00 Jazz lab utorak

lela_kaplowitz_600 više

11. 5. 19:30 (Kratke slike - Proširena slika): Zagreb nekad i sad

raste grad više

12. - 14. 5. (Klubvizija SC): Sonic Imprint: 16 mm projektor kao zvučni instrument

 više

18. 5.19:30 (Kratke slike - Runda kratkog): Eros gledanja

NIJE ODGOJ_03 više

25. 5. 19:30 (Kratke slike - Izvan fokusa): Kronike Anne Magdalene Bach

25.5. Straub i Huillet (1) više

27. 5. 20:00 Između gerile i satire: Novi film – Osijek

novi film os više

TRAVANJ
1. 4. 20:00 (Klubvizija SC): Threading Pacific

Therading Pacific više

6. 4. 19:30 (Kratke slike - Izvan fokusa): Korespondencije

correspondencias_still-05 više

13. 4. 19:30 (Kratke slike - Proširena slika): Njemačka mladež

Proširena slika - Njemacka mladez više

20. 4. 19:30 (Kratke slike - Runda kratkog): Žemsko

Runda kratkog - Slucajno više

27. 4. 19:30 (Kratke slike - Izvan fokusa): Kako sam se zaljubio u Evu Ras

Izvan fokusa - Kako sam se zaljubio u Evu Ras više

25. i 26. 4. 20:00 Malo je dovoljno

Photo by Damir Zizic više

OŽUJAK
9. 3., 19:30 (Kratke slike - Izvan fokusa): Nema mjesta za budale

kratke slike no place for fools 001 više

10. 3. 20:00 Ženijalni dani: 8 ½, r. Fellini

Fellini 8 i pol više

13. 3. 19:00 (Kratke slike & Vizualni kolegij): Kino-proizvodnja

kinematički načini proizvodinje - hedonisti više

14. 3. 17:00 Jazz lab: Luka Veselinović

maxresdefault više

16. 3. 19:30 (Kratke slike - Proširena slika): Ubojica ovaca

unnamed (1) više

21. 3. 17:00 Jazz lab: Melita Lovričević

melita više

23. 3. 19:30 (Kratke slike - Runda kratkog): Mediteran i metafizika

Fokus više

25. i 26. 3. (Klubvizija SC): Uvodna radionica 16 mm filma

unnamed više

30. 3. 19:30 (Kratke slike - Iz Kratke baze 25 FPS-a): Rituali nesputane mladosti

STILL 1_semco_0 više

31. 3. 19:00 Serije za invizibilno kino - James Benning: Bez naziva (Vrijeme)

RR_Loop više

VELJAČA
1. 2., 19:00 Filmske mutacije: 10. festival nevidljivog filma

fnf X - mjesto zlocina 1 više

1. 2., 21:00 Filmske mutacije: 10. festival nevidljivog filma

fnf X - mjesto zlocina 2 više

3. i 4. 2. Gledalište Kinokluba Zagreb

kkz više

9. 2., 19:00 (Kratke slike - Cinema of Prayoga): Predavanje Amrita Gangara

amrit-1 više

9. 2., 20:00 (Kratke slike - Cinema of Prayoga): Kramasha, Et cetera, Egotic world

Egotic World (Izvan fokusa - Cinema of Prayoga) više

10. 2., 19:30 (Kratke slike - Cinema of Prayoga): Rati Chakravyuh

Rati Chakravyuh 2 (Izvan foksua - Cinema of prayoga) više

11. i 12. 2. (Klubvizija SC): Radionica klasične crno-bijele fotografije

vizual foto_radionica više

16. 2., 19:30 (Kratke slike - Runda kratkog): Tradicija i suvremenost

oni_samo_03 više

23. 2., 19:30 (Kratke slike - Iz Kratke baze 25 FPS-a): Anna

Anna 2 (iz Kratke baze) više

SIJEČANJ
12. 1., 19:30 (Kratke slike - Izvan fokusa): Sylvia Kristel – Pariz

 

sylvia-kristel-paris-edited-1 (1) više

14. 1., 11-14h (Klubvizija SC): Predavanje: Instrument kino-projekcije
19. 1., 19:30 (Kratke slike - Proširena slika): Kako se mijenjao grad

poplava10 više

26. 1., 19:30 (Kratke slike - Runda kratkog): Bez povijesti
28. 1., 20:00 (IFFR Live): Home, r. F. Troch

 

HOME_0066jp više

 

28. 3. 17:00 Jazz lab: Branko Sterpin

Sterpin_2 više

28. i 29. 1. te 11. i 12. 2. (Klubvizija SC): Radionica klasične crno-bijele fotografije

 

vizual foto_radionica više

29. 1., 20:00 (IFFR Live): Giant, r. J. Nyholm

 

TheGiant_by Peo Olsson_6 više

 

PROSINAC
1. 12., 19:30 (Kratke slike - Iz Kratke baze 25 FPS-a): Beyond Clueless

beyond-clueless (1) više

2. 12., 21:00 Indie Game: The Movie

Indie_Game_The_Movie_News više

2. i 3. 12. Velesajam kulture

letak web više

5. - 11. 12. Human Rights Film Festival

hrff više

6.12., 18:00 (HRFF) Razmjena, r. C. Mitchell i R. Arnold
6.12., 20:00 (HRFF) Priče iz Illinoisa, r. D. Stratman
7.12., 20:00 (HRFF) Djeca oluje, knjiga prva, r. L. Diaz
7. i 8. 12., 16-19h i 9. 12., 14-17h (HRFF) Umjetnost obmane

37-38 Tupajic, spijunska skola 1 više

8. 12., 19:30 (Kratke slike - Proširena slika): Uspon čovjeka

el-auge-del-humano-2016-eduardo-williams-03 više

9. 12., 20:00 (HRFF) Mimosas, r. O. Laxe

Oliver Laxe - Mimosas 06 više

10. 12., 18:00 (HRFF) Ukratko, r. N. Bookchin

Natalie Bookchin - Long Story Short 05 više

10. 12., 19:00 (HRFF) Još jedna godina, r. S. Zhu

Shengze Zhu - Another Year 05 više

10. 12. (Klubvizija SC): Gostovanje u Ljubljani

Gostovanje 10. prosinca više

10. 12. (Klubvizija SC): Produkcija Klubvizije SC u Beogradu

2311 više

11. 12., 18:00 (HRFF) Ideja mora, r. N. de Vroome

Nina de Vroome - Een idee van de zee 1 više

11. 12., 20:00 (HRFF) Samo slobodni pojedinac može stvoriti slobodno društvo, r. G. Schwindt

32. Grace Schwindt - Samo slobodni pojedinac može stvoriti slobodno društvo [d] 2 više

15. 12., 19:30 (Kratke slike - Runda kratkog): Nove avangardističke igre

pp više

17. i 18. 12., 10:00 (Klubvizija SC): Radionica cijanotipije
21. 12., 20:00 Maraton kratkometražnih filmova

0mt7x444cfrwe3sgzuvz0af4qqj više

STUDENI
2. 11., 21:00 (Klubvizija SC): Vizije: Suvremeni analogni film

Version 2 više

4. 11., 20:00 FK – Friedl Kubelka: ONE IS NOT ENOUGH

passage_briare_film_still_newsItem_width više

5. 11., 15-21h i 6. – 11. 11., 10-17h Anne-Marie Blink: Radionica glasa i pjevanja

anne marie više

10. 11., 19:30 (Kratke slike - Izvan fokusa): Slike Orijenta – Vandalski turizam

images d'orient više

12. 11., 20:00 Solsticij
17. 11., 19:30 (Kratke slike - Runda kratkog): Što su nam htjeli reći?

vkmadeleinemadeleine1 više

24. 11., 19:30 (Kratke slike - Proširena slika): Kuhle Wampe – Kome pripada svijet

khule wampe 2 više

LISTOPAD
6. 10., 19:30 (Kratke slike - Izvan fokusa): Dugi oproštaji

dugi oprostaji više

9. 10., 20:00 Shnit Cinemas Selection

Shnit-one više

15. 10., 21:30 Pobješnjeli Ganz novi festival: Riding on a Cloud
18. 10., 17:00 - 20:00 Jazz lab: Bruno Mičetić
19. 10., 20:00 Rendez-vous au cinéma: Fatima

Fatima više

20. 10., 19:30 (Kratke slike - Runda kratkog): Hrvatski svemirski program

amnezijak na plazi više

21. 10., 20:00 Rendez-vous au cinéma: Praznik

jacques tati - praznik više

22-23. 10. (Klubvizija SC): Narativni eksperiment - od ideje do storyboarda

KLUBVIZIJA narativni eksp više

25. 10., 17:00 - 20:00 Jazz lab: Kruno Levačić

bruno levacic više

27.10., 19:30 (Kratke slike - Proširena slika): Sva lica rada

Tierra-Virgen-Still-1 više

28-29. 10. Revija studentskog filma

revija više

RUJAN
22. 9., 17:00 (Klubvizija SC): Gostovanje Klubvizije SC na /'fu:bar/

fubar-2016--medium_cr više

22. 9., 19:30 (Kratke slike - Izvan fokusa): Kratki susreti

382-brief-encounters više

23. do 25. 9. Radionica za kinooperatere

mađarski avangardni film ZH_0002 više

29. 9. - 2. 10. Festival 25 FPS
SRPANJ
26. 7., 21:00 (Klubvizija SC): Analogno ljetno kino
LIPANJ
2. 6., 19:30 (Kratke slike): Razonoda za kraj sezone Kratkih slika

 

L for Leisure 2. 6.više

3. 6., 21:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Janis

Janis-di-Amy-Berg više

4. 6., 21:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Dolina Jato

dolina jato više

5. 6., 21:30 Zagreb Pride Week filmski program
10. 6., 21:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Janis
11. 6., 21:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Medvjeđi otok
12. 6., 21:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Janis
16. 6., 21:00 (Ljeto je u kinu): U suton života

Au-Crepuscule-d-une-Vie2 više

17. 6., 21:00 (Ljeto je u kinu): Druga majka

mainha.html više

18. 6., 20:00 (Klubvizija SC): Zatvaranje sezone

klubvizija više

27. 6., 20:00, Prozori: Priroda i društvo
SVIBANJ
4. - 8. 5. Izlog suvremenog zvuka

 

izlogweb više

5. 5. (Kratke slike): Kratke slike gostuju u Pulskoj filmskoj tvornici
17. 5., 20:45 LGBTIQ+ konferencija, Prvo pa žensko

za mm više

9. 5., 19.00 (Dokukino gostuje u MM-u): Zemlja kartela

cartel više

9. 5., 21:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Abeceda

maxresdefault više

10.5., 19:00 (Kratki na brzinu): Doxanje
10. 5., 21:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Zemlja kartela

cartel više

12. 5., 19:30 (Kratke slike: Runda kratkog): Na krajoliku ćemo izgraditi kuću
13. - 14.5. Student cuts, Festival studentske kreativnosti

studentcuts više

15. 5., 21:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Zemlja kartela

cartel više

16. 5., 19:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Masterclass: Karpo Godina

Karpo-Godina-752x440 više

15. 5., 19:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Janis

Janis-di-Amy-Berg više

16. 5., 21:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Ram za nekoliko poza

ram-za-nekoliko-poza više

17. 5., 17:00 Jazz lab: Elvis Penava

ABBA_by_BB_HRT__0098 više

17. 5., 21:00 LGBTIQ+ konferencija, Femme Brutal

femme više

19. 5., 19:30 (Kratke slike - Proširena slika): Pitanje opstanka
20. 5., 19:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Janis

Janis-di-Amy-Berg više

20. 5., 21:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Domaći dokumentarni kratkiši

NEO1 više

21. 5., 19:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Domaći dokumentarni kratkiši

NEO1 više

21. 5., 21:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Janis

Janis-di-Amy-Berg više

22. 5., 19:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Domaći dokumentarni kratkiši

NEO1 više

22. 5., 21:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Janis

Janis-di-Amy-Berg više

23. 5., 19:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Janis

Janis-di-Amy-Berg više

24. 5., 19:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Jedan dan u Sarajevu

one_day_in_sarajevo_still_0 više

24. 5., 20:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Masterclass - Jasmila Žbanić
30. 5., 20:00 Prozori

MM centar Prozori više

TRAVANJ
28. 4., 19:30 (Kratke slike - Iz Kratke baze 25 FPS-a): U odrazu sukoba

 

PM_still1 više

21. 4., 19:30 (Kratke slike - Proširena slika): Ekonomija kroz satiru i dovitljivost Ujaka Bernarda

Oncle Bernard2 više

 

18. 4., 19:00 (Dokukino gostuje u MM-u): Facebookistan
17. 4., 21:00 (Dokukino gostuje u MM-u): : Facebookistan
17. 4., 19:00 (Dokukino gostuje u MM centru): Maske
16. 4., 20:00, (Klubvizija SC): Svejedno, expanded cinema
15. do 17. 4. (Klubvizija SC): Uvodna radionica 16 mm filma