//17. 5., 20:45// Predstava Prvo pa žensko nastala je u okviru Drugih dana Ogranka mladih HDDU-a, koncipiranih kao platforma za predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca i kostimografa široj javnosti.

Riječ je o kratkom dramskom tekstu koji se može opisati kao tragikomedija o rodu i jeziku; temeljen na  autobiografskim motivima, govori o ograničenjima konzervativne sredine i njenim kontradikcijama, o stavovima koje bespogovorno prihvaćamo i nesvjesno namećemo našim bližnjima. U središtu priče je Ana, djevojka koja potječe iz patrijarhalne sredine jasno postavljenih obrazaca ponašanja, zbog kojih sve teže balansira između očekivanja svoje sredine i vlastita identiteta.

Predstava tematizira činjenicu da smo konstituirani društvenim svijetom kojeg nikad nismo odabrali, pokušavajući prokazati besmisao slijepog štovanja tradicije koje nas može dovesti do kontradiktornosti u vlastitim uvjerenjima.

Info:
Režija: Lovro Krsnik
Tekst: Espi Tomičić
Igraju: Nina Sabo, Antonia Šašo i Monika Mihajlović
Kostimi: Slavica Motušić

Predstava je dio programa LGBT+ konferencije u organizaciji LGBTIQ inicijativa Filozofskog fakulteta u Zagrebu „AUT“. Nakon predstave bit će prikazan film Femme Brutal.
Primaran cilj ove konferencije uključivanje je LGBTIQ+ zajednice i šire zajednice posjetitelja koji su zainteresirani za teme aktivizma. Više
Ulaz slobodan.