//12. – 14. 5. 2017.//

U fokusu trodnevne radionice optički je zvuk na 16 mm filmu, sinkronizacija slike sa zvukom te istraživanje različitih tehnika manipulacije filmom kombinirajući found footage materijal sa zvučnim kolažima. Polaznici će eksperimentirati s optičkim zvukom koristeći različite mikrofone kako bi intervenirali u zvuk koji reproduciraju projektori, izradom i instalacijom filmskih petlji (loopova) u prostoru, modificiranjem projektora i brzine izmjene sličica. Polaznici mogu donijeti svoje DIY elektroničke instrumente za eksperimentiranje zvukom na radionici.

Broj mjesta na radionici je ograničen. U prijavi navedite motivaciju za sudjelovanje na radionici i pošaljite na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com do 7. svibnja, a odabrane polaznike obavijestit ćemo 8. svibnja.

Kotizacija: članovi Klubvizije SC: 110kn; ostali: 170kn

Radionicu mentoriraju Stefan Voglsinger i Guillermo Tellechea, multimedijalni umjetnici, članovi filmskih organizacija Filmkoop, Setzkasten i FRAMER u Beču. Stefan Voglsinger skladatelj je improvizirane glazbe za filmske i kazališne projekte te organizator radionica DIY elektroničkih instrumenata. Gullermo Tellechea autor je niza eksperimentalnih filmova. Uglavnom radi s analognim filmom i fotografijom, a od 2009. do danas realizirao je preko stotinu kratkih Super 8 portreta u okviru projekta Cinématons.