//19. 10. 2016., 20h//

Kao samohrana majka, Fatima uzdržava svoje dvije kćeri: petnaestogodišnju Souad, buntovnu tinejdžerku, i osamnaestogodišnju Nesrine, koja je upravo započela studij medicine. Fatima slabo govori francuski i konstantno je frustrirana svakodnevnim interakcijama sa svojim kćerima. Iako njezin ponos i radost, njih dvije također predstavljaju izvor brige za Fatimu. Kako bi im osigurala najbolju moguću budućnost, u nezahvalnom radnom vremenu radi kao čistačica. Jednog dana ozljeđuje se; spotiče se i padne preko stepenica. Na odlasku, Fatima počinje pisati svojim kćerima na arapskom ono što nikada nije bila u mogućnosti izraziti na francuskom.

Nagrade: Prikazan na Directors’ Fortnight sekciji na Cannes Film Festivalu 2015, osvojio Prix Louis-Delluc za najbolji film 2015., nominiran četiri puta na 41. César Awards-u, a nagrađen za Najbolji film, Najbolju žensku ulogu i Najbolju adaptaciju.

Info: režija i scenarij (adaptacija knjige Fatime Elayoubi): Philippe Faucon, Francuska, 2015., 79′, igraju: Soria Zeroual, Zita Hanrot, Kenza Noah Aïche

 

Program Rendez-vous au cinéma realiziran je u suradnji Kinomreže, HAVC-a i Francuskog instituta u Zagrebu.