Filmska radionica na 25 FPS-u: Nema granica – sve govori

Mislili smo da će naša zadaća biti prikazati stvarnost, no sredstvo koje smo odabrali ponaša se poput trbuhozborčeve lutke koju su opsjeli nepoznati duhovi – ono govori bez kontrole.

Filmski laboratorij Klubvizija SC u suradnji sa Festivalom 25 FPS poziva na dvodnevnu filmsku radionicu Nema granica – sve govori koja će se održati 27. i 28. rujna pod mentorstvom Anje Dornieden i Juan David González Monroya, filmskih autora koji će s polaznicima podijeliti neke od osobnih metoda rada s analognim filmom, a kojima se koriste kako bi proširili stvaralačke granice u pristupu dokumentarnoj filmskoj formi.

Prvi dan radionice započinje gledanjem uz razgovor odabranih filmskih primjera, a potom slijedi snimanje filmske vježbe na tajnoj lokaciji. Snimat će se na 16-milimetarskom crno-bijelom negativu, preobratnom i print filmu, a da bi se dobila zajednička vizualna interpretacija jednog prostora. Drugi dan radionice rezerviran je za rad u tamnoj komori i upoznavanje s različitim tehnikama razvijanja pomoću kojih se manipulira i transformira snimljeni materijal. Zaključak je iskušavanje alternativnih pristupa projekciji uz pomoć više projektora. Pokušat će se izraditi jedan zajednički rad koji cijela grupa može izvoditi uživo.

Raspored: 27. rujna od 10 do 17 sati; 28. rujna od 10 do 16 sati.
Kotizacija: članovi Klubvizije SC 150 kn, ostali 200 kn.

Prijave na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com. U prijavi navedite svoje dosadašnje iskustvo u radu s filmom i zašto želite sudjelovati na radionici. Prijave su otvorene do 20. rujna, a izabrani polaznici bit će obaviješteni 21. rujna.

Više o mentorima: Anja Dornieden i Juan David González Monroy filmski su autori koji žive i rade u Berlinu. Od 2010. djeluju zajedno kao OJOBOCA. Prakticiraju Horrorism, simuliranu metodu unutarnje i vanjske transformacije. Svoje radove međunarodno predstavljaju na brojnim manifestacijama pred raznolikom publikom. Aktivni su članovi umjetničkog filmskog laboratorija i kolektiva LaborBerlin.