KRATKE SLIKE

Kratke slike pozornost posvećuju inovativnim filmskim strujanjima, prateći tokove suvremene produkcije, ali i klasičnih ostvarenja koja su ostavila neizbrisiv trag na različite svjetske kinematografije. Program je specijaliziran za kratki, umjetnički, eksperimentalni, animirani film te uz filmske projekcije, jednaku važnost pridaje filmskoj teoriji te razgovorima s autorima i filmskim stručnjacima. Program je strukturiran kroz 4 programske cjeline i održava četvrtkom od 19:30 uz besplatan ulaz.

KLUBVIZIJA SC

Klubvizija SC je jedini filmski laboratorij za rad s analognim filmom na području Hrvatske i regije, koji redovito organizira razne edukativne programe – filmske radionice, projekcije, predavanja i ostale srodne aktivnosti.

FILMSKE (PRI)POVIJESTI

Projekt Filmske (pri)povijesti  temelji se na istoimenom projektu Jean-Luc Godarda koji je kroz četiri filmska video eseja, svaki od kojih je podijeljen u dva poglavlja, predstavio jedan mogući pogled u povijest sedme umjetnosti. Ključne karakteristike njegovog monumenetalnog pothvata – pluralnost, otvorenost i shvaćanje filma kao forme koja misli  – bit će niti vodilje ovog projekta…

UP

Serija Up  niz je dokumentarnih filmova koji skupinu istih protagonista prati od njihove sedme godine, u periodima od po sedam godina, prateći životne puteve nekoliko djece iz potpuno različitih društvenih slojeva i okruženja. Ovaj dokumentarni eksperiment svojevrsna je longitudinalna studija koja govori puno više od dokumentiranja tuđih života.