Novi Jazz lab utorak održat će se 17. i 24. travnja s početkom u 17 sati.

Jazz lab utorak 17. travnja vodit će Zvjezdan Ružić, pijanist, aranžer i skladatelj, višestruki dobitnik strukovne nagrade Status koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija, diplomirao je jazz klavir na Kärntner Landeskonservatoriumu u Austriji u klasi prof. Roba Bargada (SAD). Pohađao je jazz seminare pijanista Emila Spanyja te je uz standardno školovanje pohađao privatne satove kod pijanista svjetskoga glasa Davida Gazarova. Bio je član jazz sastava Jazziana Croatica s kojim je snimio četiri studijska albuma – od toga tri nagrađena Porinom. Surađuje s brojnim eminentnim glazbenicima hrvatske jazz i pop scene te je stalni član Goran Končar & Charlie Jurković kvinteta, Veselino Jazz projekta, Finger Snap trija, Charlie Jurković & Zvjezdan Ružić dua i ostalih projekata. Skladao je glazbu za predstave La fatiche di Pseudolus, I botoni de la Montura te za La finta ammalata talijanske drame HNK I. pl. Zajca u Rijeci te je sudjelovao je na snimanju niza albuma drugih glazbenika. Godine 2015. objavio je prvi samostalni album The Knightingale Cabaret, a 2017. drugi, Elfin Farewell.

 

Jazz lab utorak 24. travnja vodit će Luka Veselinović – Efektivno učenje novih glazbenih fraza ili ideja i njihova primjena u praksi. Vidimo se od 17 sati u MM centru.

Luka Veselinović – basist, kontrabasist i skladatelj, pohađao je jazz radionice u Hrvatskoj i u inozemstvu gdje je učio od Reggieja Workmana, Jasona Lindnera, Erica Harlandaa i drugih. S Daliborom i Markom Matoševićem utemeljio je band Labyrinth s kojim je snimio istoimeni album. Godine 2011. dobio je stipendiju na petotjednom seminaru od Berklee College Of Music te je otišao na studije u Boston gde je radio i svirao s profesorima kao što su Terri Lyne Carrington, Tiger Okoshi, John Lockwood, Dave Santoro… Za vreme studija u Bostonu snimio je svoj prvi album Magnetic Whale i započeo projekt pod nazivom Veselino Jazz Project, koji je nastavio i nakon povratka u Hrvatsku. Aktivan je session i studijski glazbenik u projektima u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. S Veselino Jazz Projectom, u kojem okuplja ekipu odličnih glazbenika i prijatelja, snimio je i album Romantic Egg Is Going Home. Na radionici će objasniti kako pristupiti redovitom vježbanju instrumenta da se novo naučeni glazbeni elementi, ideje, fraze…itd. počinju brže pojavljivati u trenutku kad to stvarno treba, na svirci.