Projekciju dokumentarnog filma u suradnji s Francuskim institutom besplatno možete pogledati u petak 14. siječnja u 20 sati!

Film Hassen Ferhanija 2019., godine kada je i snimljen, nagrađen je sa nekoliko nagrada. Izdvajamo prestižne nagrade na Međunarodnom festivalu u Locarnu, Italija i na Međunarodnom festivalu “3 kontinenta” u Nantesu. Miran i tih dokumentarac, u stilu Cinema Veritee, o kafiću izvan civilizacije u pustinji Sahara, intiman je portret njegove vlasnice Malike, njenih gostiju – kao i krajolika i Alžira. Sahara prekriva više od četiri petine Alžira. Negdje u ovom golemom pustinjskom prostranstvu, Malika živi sama , vodi svoj kafić s jednim stolom i jelovnikom koji nudi omlet (sa ili bez rajčica) i čaj.
Malikin kafić dobrodošlo je odmorište za razne, koji puta i zalutale putnike pune neispunjenih snova. Oni ne dolaze samo zbog hrane, već i da podijele svoje priče. Religija, gospodarstvo, politika, obitelj — Malika pomno sluša, tu i tamo reagira na raznolike priče koje sa zanimanjem upija. A kada njezini gosti neminovno odu, postoji osjećaj da se kafić proširio kako bi pohranio njihova sjećanja. Malikin svijet „ na kraju svijeta „ pomalo nestaje, u blizini se gradi benzinska crpka.
Pri ulasku u prostore Kulture SC obavezno je predočavanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza (preboljenje, cijepljenje, cijepljenje jednom dozom), negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati), uz identifikacijsku ispravu. Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom. Odluka se ne primjenjuje na studente i učenike prilikom boravka u prostorima Studentskog centra.