Lirski, radostan spoj uma i tijela, dramaturgije i koreografije, stvarnoga i fantastičnoga. Perfect Garden nije običan bar. To je utopijski prostor u kojem je hedonizam stvarnost a ne ideologija, u kojem muškarci i žene nekontrolirano plešu i žele. Perfect Garden hipnotičan je art film, zajednički projekt plesača i koreografa Chrisa Haringa i filmašice i performerice Mare Mattuschke. Njihov hedonistički utopijski svijet, prepun prekrasnih idiota, originalno je stiliziran – neobičnim kutovima kamere, brzim ili usporenim kadrovima i deformiranim glasovima. Perfect Garden film je hipnotičke lynchevske atmosfere, nadrealan i realan u isti mah.

Film gledamo 20. rujna 2018. u 20 sati u MM centru u sklopu Ganz novog festivala. Ulaz je besplatan.

Projekcija je dio projekta Kratke slike posvećenog eksperimentalnoj i nezavisnoj kinematografiji.

INFO: Austrija, 2013., 80′

Mara Mattuschka nagrađivana je filmašica, glumica i vizualna umjetnica bugarskoga podrijetla. U Beču je studirala etnologiju, lingvistiku, slikarstvo i animirani film. Njezini su radovi prikazivani na brojnim izložbama i međunarodnim festivalima. Glavna su joj polja interesa film, slikarstvo i kazalište. Živi i radi u Beču.

Chris Haring je plesač i koreograf. Osnivač je i umjetnički direktor plesne trupe Liquid Loft. Surađivao je s brojnim međunarodnim organizacijama kao što su DV8 Physical Theatre, Nikolais/Luis Dance Cie, man act, Nigel Charnock, pilottanzt, Willi Dorner… Glavna su inspiracija za njegove predstave, primjerice Fremdkörper, znanstveno-fantastični filmovi te ljudsko tijelo kao kibernetički prostor.

U sklopu Austrian Artists’ Focus. Projekcija je dio Ganzove suradnje s projektom Kratke slike posvećenog eksperimentalnoj i nezavisnoj kinematografiji. Financirano sredstvima europskog projekta apap – Performing Europe 2020 (apap – audience development project), sufinancirano sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.  

apap logo-1

eu_flag_creative_europe_co_funded_vect_pos_[cmyk]_left