Ulaznice po cijeni od 50 kuna dostupne su na ulaznice.hr i njihovim prodajnim mjestima, a studenti ostvaruju popust od 50 posto isključivo na blagajni Teatra &TD od 1. rujna.
„Itinerant“ multidisciplinarni je projekt umjetnice Nike Bauman i njezinog ansambla Synesthetic Project inspiriran temama kulturološke pripadnosti i identiteta. Crpeći ideje iz osobnih iskustava migracije kao i aktualnih događaja u svijetu, Bauman kroz multimedijalnu scensku izvedbu u devet slika ispituje kompleksnu problematiku etničke raznolikosti u današnjem dobu. Petero glazbenika, dvoje plesača i videograf koriste klasičnu, suvremenu i tradicionalnu glazbu, koreografiju, improvizaciju, suvremeni ples i interaktivne video-snimke kako bi istražili koncepte pripadanja, otuđenosti, ekstremizma i integracije. Glazba, ples i video zaigrano se isprepliću, rastaju i ponovo susreću u narativnom toku izvedbe dok protagonist konstantno mijenja lica i medij. „Itinerant“ je priča o onima koji su otišli i onima koji su pridošli, o grižnji savjesti koja prati napuštanje, o iluziji eutopije stranih nam kultura, o agresiji koja se rađa iz odbačenosti, konačno – o prihvaćanju kompleksnosti identiteta i slavlju raznolikosti.
Glazbeni program: djela F. Schuberta, T. Takemitsua, W.A. Mozarta, V: Mokranjca, O. Antolija, M. Murtića, trad. glazba
Izvođači: Nika Bauman (flauta), Marko Ferlan (gitara, djembe), Iva Casian Lakoš (violončelo), Ana Marković (klavir), Rino Indiono (ples), Anna Barbara Bonatto (ples), Toni Mijač (video)
Synesthetic Project je internacionalni multidisciplinarni ansambl predvođen zagrebačkom flautisticom Nikom Bauman. Ansambl kroz klasičnu i suvremenu glazbu, suvremeni ples i vizualne umjetnosti istražuje nove formate koncerata kao performansa koji su inspirirani temama poput empatije, psihološkog razvitka pojedinca te globalnih tema poput migracije i onečišćenja okoliša. Ansambl je autorske projekte izveo u Zagrebu, Beču i Minhenu, a projekt „Landscapes and Dances“ izveden je u Dublinu kao jedan od projekata kulturne promidžbe Republike Hrvatske u inozemstvu financiranih od strane Ministarstva vanjskih poslova. S projektom „Jaga“ ansambl se plasirao u finale natjecanja za koncertnu dramaturgiju HUGO u Feldkirchu u Austriji.