Hrvatska premijera projekta “Decameron 2.0” u izvedbi Synesthetic Projecta pod umjetničkim vodstvom Nike Bauman održat će se u petak 21. listopada u MM centru s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 50 kuna, odnosno 25 kuna za studente i umirovljenike, a mogu se kupiti na blagajni kazališta Teatra &TD svakim danom od 11 do 13 sati (osim nedjeljom) te dva sata prije početka izvedbe.
“Decameron 2.0” multidisciplinarni je komad za troje glazbenika, dvoje plesača i tehnologiju umjetnice Nike Bauman i njezinog ansambla Synesthetic Project. Deset likova, pet živih i pet digitalnih, kroz deset priča dijele svoja iskustva iz karantene, transformirajući time izolaciju u povezanost. Njihove pripovijetke kreću se od mitskih do suvremenih: priče o zarobljenosti i potrebi za društvom; o ratnicima i čaroliji; o borbi s vlastitim demonima; priče o nemiru i potrazi za izgubljenim; o potrazi za smislom i gubitkom sebe u iluziji; o očaju i izazovima ljubavi; te konačno, o odricanju savršenstva u korist čovječnosti. Dok je primarna motivacija ovih desetero likova ispunjavanje vremena, jedna puno dublja potreba također izlazi na vidjelo: slušati i biti saslušan, davati i primati; podijeliti bol s drugima i osjećati se shvaćenim.
Inspiriran Boccaciovim bezvremenskim pripovjetkama, “Decameron 2.0” istražuje snagu priče i ljudske potrebe za povezanošću i nudi ideju na koji si način, poput Scheherezade, možemo spasiti život – pričama.
Nika Bauman, flauta, umjetničko vodstvo
Ana Marković, klavir
Marko Ferlan, gitara
Anna Barbara Bonatto, ples
Rino Indrawan Indiono, ples
Video: Stuart MacLean, Nikola Stojković
Glazba: Leo Brouwer, George Crumb, Anton Prettler, Marko Ferlan, Miroslav Tadić, Claude Debussy, Astor Piazzolla