//27. 10. 2016., 19:30//
Sva lica rada zajednički su naslov za program od nekoliko kratkih filmova koji temu rada uprizoruju kroz jedan zajednički fokus – kako se kroz rad prelama cijeli socio-ekonomski kontekst u kojem se pojedinac nalazi. Iako prepoznajemo iste motive, ovi kratki dokumentarni i igrani filmovi smješteni su u posve različite kutke planete, s pogledom kamere uperenim u različite protagoniste i uvjete njihova rada.
 
Virgin Land, r. Giovanni Aloi

Mala peruanska obitelj farmera pokušava raskinuti veze s vođama lokalne proizvodnje droge, međutim, stare navike teško umiru, ponekad uz fatalne posljedice.

Info: r. Giovanni Aloi, Italija, 2015., 15′, dokumentarni

 

Madre, r. Simón Mesa Soto

Šesnaestogodišnja Andrea napušta svoje susjedstvo u brdima Medellina kako bi se prijavila na donjogradsku audiciju za pornografski film.

Info: r. Simón Mesa Soto, Švedska/Kolumbija,  2016., 14′, igrani

 

Sve je više stvari koje dolaze, r. Jelena Gavrilović

Jovana se nedavno iselila iz svog obiteljskog doma kako bi živjela sama. Jednog ljetnog dana, ona odlučuje posjetiti roditelje i pojesti ostatke ručka. Tamo zatiče svoju majku koja je u depresiji zbog gubitka posla i odlučuje je izvesti na pivo.

Info: r. Jelena Gavrilović, Srbija, 2015., 22′, igrani

 

Mirage, Srđan Keča

Na rubu grada koji izrasta iz pustinje, čovjek sam na terenu igra golf. Drugi, šalje pismo iz radnog kampa ženi u Keniju. Pješčana oluja zahvaća gradilište, a lokalno stanovništvo održava čudnovati plesni obred.  Dubai, percipiran uglavnom ili kao razvojno čudo ili propao trik, ovdje postaje platforma za istraživanje izmještenosti, žudnje i čežnje. U trima poglavljima – gradu, okolnoj pustinji i njihovom stanovništvu polako se otkrivaju mračni aspekti suvremenog društva dok permanentni ekonomski krah najavljuje kraj jedne ere.

Info: r. Srđan Keča, Srbija/UK, 2011., 42′, dokumentarni

 

Selektorica filmova je Jelena Ostojić