Ulaz na program je besplatan!
Program “Filmski jazz portreti“ nastojat će približiti najznačajnija vokalna jazz imena. Navodimo nekoliko istaknutih vokalnih izvođača/ica iz području jazza, koje ćemo sukcesivno prikazivati:
Ella Fitzgerald imala je nevjerojatno svestran glas s rasponom od četiri oktave, a njezino impro pjevanje postavili su standard za jazz vokale.
Billie Holiday – poznata po svom emotivnom i intimnom stilu, Holidayino jedinstveno fraziranje i izvođenje učinili su je jednom od najutjecajnijih jazz pjevačica svih vremena.
Louis Armstrong – iako prvenstveno poznat po svom sviranju trube, također je bio talentirani pjevač s prepoznatljivim hrapavim glasom i darom za interpretaciju jazz standarda.
Sarah Vaughan – često uspoređivana s Fitzgeraldom i Holidayom, Vaughan je imala bogat i snažan glas sa širokim rasponom i nevjerojatnom kontrolom, a njezine improvizacijske vještine bile su neusporedive.
Nat King Cole – iako je karijeru započeo kao jazz pijanist, Coleov glatki i baršunasti glas učinio ga je popularnim jazz vokalom, a nastavio je i uspješnu karijeru pop pjevača.