// 01,04., 21:00 i 02. 04.,19:00 // 17.4., 21:00 // 18.4.,19:00 //

Čak 1,4 milijarde ljudi ima profil na Facebooku. No iako na toj društvenoj mreži dobrovoljno dijelimo inače sasvim privatne informacije – čak i ako potpuno dobrovoljno pristajemo na to da Facebook koristi te informacije i zarađuje na njima – malo se zna o tom tajnovitom poslovnom carstvu. Na primjer, kako se nadzire i upravlja najvećim svjetskim javnim prostorom? Zašto se stranice i postovi cenzuriraju? Zašto Facebook zadržava podatke čak i ako ih korisnik obriše? ‘Lajkali’ vi to ili ne, ovo je film nakon kojeg ćete dvaput promisliti prije nego što ostavite svoj sljedeći digitalni trag u Facebookovoj vječnoj memoriji. Upoznajte, recimo, autora Petera Øviga Knudsena, čija je knjiga Hippie bila previše za Facebook zbog povijesnih prikaza golih grudi i tolerancije1970-ih. Facebook je najuočljiviji simptom sve zatvorenijeg i centraliziranijeg interneta, no on je bez sumnje i društvena revolucija velikog demokratskog potencijala.

Info: r. Jakon Gottschau, Danska 2015, 59′

Cijena ulaznice je 22 kune, ulaznice možete kupiti 90 minuta prije projekcije u MM centru ili rezervirati na: http://dokukino.net

Dokukino KIC zbog renovacije prostora Kulturno informativnog centra u Preradovićevoj 5, privremeno seli na adresu svojeg filmskog prijatelja MM centra u Savskoj cesti 25.