Program će se održati u petak 4. ožujka u 20 sati, ulaz je besplatan!
Medij fotografije najrašireniji je vizualni izraz 20., a možda i 21. stoljeća. Brojne vrste fotografija od obiteljske, socijalne, ratne, pejsažne, znanstvene, novinske, reklamne, portretne, ulične i nadasve umjetničke, u velikoj su i značajnoj mjeri proširile percepciju i spoznajne vidike promatrača. Neki teoretičari medija zastupaju mišljenje kako je fotografija, kao relativno lako dostupan i hitar medij (ovdje se misli na digitalnu fotografiju), najdemokratskija vizualna disciplina snimanja (i)realnosti, kao i transfera informacija. Suvremeni digitalni svjetlosni zapisi stvarnosti, ali i umjetničke nadrealnosti, temelje pronalaze u području likovne umjetnosti, a važno je napomenuti kako su prethodili nastanku filmske umjetnosti (analogna, kemijska fotografija).
Predmetom našeg programskog, „istraživačkog“ prikazivanja je utjecaj umjetničke, socijalne i dokumentarističke fotografije na promatrače te umjetnički porivi i impulsi svjetski afirmiranih fotografa koji su stvorili značajna i kapitalna vizualna ostvarenja, a koja su na stanovit način obilježila turbulentna sociopolitička zbivanja, ostavljajući pritom trag – pozitivan ili negativan – na pojedinca 20. stoljeća.
Pri ulasku u prostore Kulture SC obavezno je nošenje maske za lice i predočavanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza (preboljenje, cijepljenje, cijepljenje jednom dozom), negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati), uz identifikacijsku ispravu. Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom. Odluka se ne primjenjuje na studente i učenike prilikom boravka u prostorima Studentskog centra.