//6.12.2016., 18:00// Žena zatraži od “profesionalnog lažljivca” (glumca) da je zavede, u nadi da će tako izbrisati sjećanje na muškarca kojim je opsjednuta. Glumac prihvaća izazov, i oni počinju obigravati jedno oko drugoga u skliskom i opasnom plesu “igranja uloga”. Uhvaćeni između previše i nedovoljno ljubavi, prisiljavaju jed no drugo da se suoče s neuhvatljivošću vlastitih želja.

Razmjena je hommage francuskim filmovima bremenitima dijalozima, u tradiciji Jeana Eustachea, Erica Rohmera i Mauricea Pialata. Tekst je, izvorno napisan na engleskome, prvi puta preveden na francuski i izveden u Francuskoj u režiji Rachela Kriefa. Nakon pariške premijere Krief, Mitchell i američki producent/redatelj Robert Arnold odlučili su surađivati na ovoj filmskoj adaptaciji, snimljenoj u Parizu i Normandiji. Film govori o odnosu između ljubavi i izvedbe, na i izvan pozornice.

Info:  originalni naslov: The Exchange, režija: Cynthia Mitchell & Robert Arnold, 2016.,  SAD, 79’; uloge: Françoise Guiol, Massimiliano Belsito, Maryne Bertieaux; scenarij: Cynthia Mitchell; fotografija: Robert Arnold; montaža: Robert Arnold; zvuk: Jeremiah Moore; produkcija: Lateral Films, Difference Films; web: https://www.facebook.com/exchange.film/; format: HD; titlovi: hrvatski

Nagrade i nominacije: službena selekcija Wisconsin Film Festival 2016.

Film je dio programa Human Rights Film Festivala.

Ulaz besplatan.