Filmski laboratorij Klubvizija SC u suradnji s Galerijom AŽ poziva na analogno kino na otvorenom u dvorištu stare škole Petruševac na Žitnjaku 26.7. u 21 sat. Prikazujemo radove američkog filmaša Craiga Scheihinga; dvostruku 16 mm projekciju uz live glazbenu improvizaciju.

O projekciji 16 mm skice svakodnevice:

”Dnevnik vizualnih i zvučnih skica, literarnih impresija, razgovora s prijateljima i strancima, priča, laži, izmišljenih arhitektura, ostataka, tragova i krhotina neprekidnih vizija. Situacije ne baš onako kako su se dogodile, nego kako sam ih odabrao zapamtiti.” Craig Scheihing

Craig Scheihing je filmski umjetnik, fotograf, kustos i predavač te voditelj kinoteke ”Big Mama’s” locirane u Philadelphiji (US) i osnovane 2014. s ciljem podrške realizaciji i predstavljanju avangardnog filma kroz radionice, projekcije i DIY filmski laboratorij. Svoje filmove opisuje kao refleksivne i spontane; dnevničke, apstraktne i performativne filmske forme. Filmove je dosad prikazivao na nizu filmskih festivala te galerijama u SAD-u i međunarodno.