Projekcija će se 11. veljače održati u MM centru s početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan!

Amblem francuske kinematografije, film Marcel L’Herbiera L’Inhumaine (NEHUMANA) iz (1923/1924) kombinacija je umjetnosti arhitekture Roberta Mallet-Stevensa, scenografije Fernanda Légera, Alberta Cavalcantija i Claudea Autant-Lare, kostimi velikog dizajnera Paula Poireta itd. L’Herbier se okružio prestižnim avangardnim suradnicima kako bi režirao rijedak art-deco film, pravi simbol i remek-djelo francuske kinematografije nijemog razdoblja.

Claire Lescot je glavna protagonistkinja u filmu (glumi je Georgette Leblanc), ohola i tajanstvena operna pjevačica, kao da prezire čovječanstvo. Mladi obožavatelj se ubija zbog nje. Ona pjeva unatoč tragediji, ali ne može ostati neosjetljiva…

Pri ulasku u prostore Kulture SC obavezno je predočavanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza (preboljenje, cijepljenje, cijepljenje jednom dozom), negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati), uz identifikacijsku ispravu. Ulazak je moguć osobama kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje, što se dokazuje liječničkom potvrdom. Odluka se ne primjenjuje na studente i učenike prilikom boravka u prostorima Studentskog centra. U prostorima SC-a obavezno je nošenje maske.