Cijanotipija je povijesna fotografska tehnika razvijena u 19. stoljeću u svrhu reproduciranja (“fotokopiranja”) tehničkih nacrta i fotografija. Zbog svoje jednostavnosti i izravnosti vrlo brzo je usvajaju umjetnici, npr. Anna AtkinsChristian Marclay i Marco Breuer. Radionica će se održati 16. i 17. 12. od 10 do 16 sati.

Sastojat će se od dva dijela. U prvom će polaznici biti upoznati s osnovama procesa, od miješanja kemije, senzitiviziranja papira, osvjetljavanja i razvijanja cijanotipija, uz mentorstvo Hrvoja Spudića, istraživača analognih fotografskih tehnika i metoda. U drugom će dijelu ta znanja primijeniti u praksi, kroz izradu cijanotipija bilja u maniri Anne Atkins, uz stručno vodstvo botaničarke Lune Džidić pri determinaciji vrsta i opisima biljaka.

U prijavi ukratko navedite vaše dosadašnje iskustvo u radu s fotografijom i zašto želite sudjelovati na radionici. Prijava se šalje na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com do 11. prosinca, a odabrane polaznike obavijestit ćemo 12. prosinca.

Sva tehnička oprema i kemija za radionicu bit će osigurana od strane organizatora, a za inspirativan kreativni rad na grafikama preporučujemo donijeti botaničke uzorke, bilje, cvijeće i herbare. Broj polaznika je ograničen.

Kotizacija: Članovi Klubvizije SC – 80 kuna / Ostali – 100 kuna

Klik na Facebook event!