//28. 1. 2017., 20h//

Gdje i s kime se osjećate kod kuće? To je tema s kojom se hrvaju prijatelji tinejdžeri i njihove obitelji u posljednjem filmu Fien Troch. Kome zapravo možete vjerovati kada više ni na koga ne možete računati?

Nakon odslužene kazne maloljetničkog zatvora, sedamnaestogodišnji Kevin useljava svojem rođaku Sammieju, nakon čega brzo biva prihvaćen od njegovih prijatelja. Sammiejevoj majci nije jasno zašto se Kevin ne može vratiti kući svojoj majci i bratu, Sammiejev prijatelj John, koji ih redovito posjećuje, trpi tiraniju svoje poludjele majke, dok Sammiejeva djevojka počinje osjećati privlačnost prema Kevinu. Različite vrste tenzija usložnjavaju se unutar ove grupe, do trenutka u kojem bivaju suočeni s uistinu užasavajućim događajem.

Napetost je u ovom filmu opipljiva konstanta, djelomično zahvaljujući neprimjetno podudarnom soundtracku Johnnyja Jewela.

Info: r. F. Troch, Belgija, 2016., 103’, igrani

Festivali i nagrade: Ghent International Film Festival 2016. – Nagrada za najbolji film, Nagrada publike, Nagrada za najbolju glazbu, Posebno priznanje mladog žirija, Les Arcs European Film Festival 2016. – Glavna nagrada žirija, Venice Film Festival 2016. – Nagrada za najbolju režiju

 

O autorici:

Fien Troch (1978., Belgija) diplomirala je na filmskom odsjeku Sint-Lukas akademije u Ghentu 2000. godine, gdje se kasnije vratila kao profesorica. Glumila je u francuskom filmu Saint-Cyr (2000.) redateljice Patricije Mazuy, napravila je nekoliko kratkih filmova i nekoliko televizijskih reklama. Njezin igrani film Someone Else’s Happiness (2005.) osvojio je Golden Alexander za najbolji film, najbolji scenarij i najbolju žensku ulogu (Ina Geerts) u Thessalonikiju. Trochin igrani film Kid (2012.) i Home (2016.) također su osvojili nagrade na raznim festivalima.

Print

IFFR Live prva je serija filmskih događanja koja se simultano održava u kinima i odabranim VOD (Video on demand) platformama diljem Europe i izvan nje, u trajanju Međunarodnog film festivala Rotterdam.Preko uživo prenošenog programa publika sa bilo koje lokacije može pratiti filmske autore i glumce u Rotterdamu, sudjelovati uživo u Q&A-ovima preko #livecinema na društvenim mrežama, uživati u glazbenim izvedbama i mnogo toga.

Ulaz na projekciju je besplatan.