//29. 1. 2017., 20h//

Fanatik u boćanju Rikard Boberg čovjek je snažnog karaktera i nezaustavljivog smisla za humor. Unatoč tome što je prije 30 godina zdravstveno onesposobljen u toj mjeri da jedva može govoriti te je prestao rasti, ambiciozni heroj ne daje da ga hendikep sputava – posebice kada je riječ o boćanju i pomirenju s njegovom zbunjenom majkom. On zna da će, ukoliko osvoji Scandinavian Championships u boćanju, učiniti majku neizmjerno ponosnom. U međuvremenu, utjehu pronalazi u misterioznoj, gigantskoj figuri koja rezolutno korača širokim, vedro obojanim, brežuljkastim krajolikom, približavajući se Rikardu. Hoće li se dolazak diva iz Rikardovih snova podudarati s dugo iščekivanim ponovnim ujedinjenjem s njegovom majkom?

The Giant je originalna, moderna bajka koja podsjeća na The Elephant Man, snimljena kao hiperrealistična dokudrama, posipana čudesnim sekvencama snova u šarolikoj ekspresionističkoj, pomalo “kaubojskoj” zemlji.

Info: r. J. Nyholm, Švedska/Danska, 2016., 86’, igrani

Nagrade i festivali: Reykjavik International Film Festival 2016. – Posebno priznanje, San Sebastián International Film Festival 2016. – Nagrada žirija, Warsaw International Film Festival 2016. – Free Spirit Award

 

 

O autoru:

Johannes Nyholm (1974., Švedska) obrazovao se na području filma, likovne umjetnosti, novih medija i animacije. Filmski je i likovni umjetnik te utemeljitelj produkcijske kuće Joclo. Njegovi su kratki filmovi i glazbeni spotovi prikazivani na televiziji, filmskim festivalima i u galerijama. Nyholm je kao autor igranih filmova debitirao s filmom Giant, 2016. Živi i radi u Gothenburgu.

Print

IFFR Live prva je serija filmskih događanja koja se simultano održava u kinima i odabranim VOD (Video on demand) platformama diljem Europe i izvan nje, u trajanju Međunarodnog film festivala Rotterdam.Preko uživo prenošenog programa publika sa bilo koje lokacije može pratiti filmske autore i glumce u Rotterdamu, sudjelovati uživo u Q&A-ovima preko #livecinema na društvenim mrežama, uživati u glazbenim izvedbama i mnogo toga.

Ulaz na projekciju je besplatan.