//15. 10. 2016., 21:30// 

Riding on a Cloud impresivna je kombinacija osobnog i političkog: za ovu predstavu Rabih Mroué poziva svog brata Yassera da igra ulogu lika koji mu osobno sliči. Ta osoba je ozlijeđena u libanonskom građanskom ratu te je izgubila sposobnost korištenja riječi. Yasser počinje snimati videa koji se stapaju s njegovim ispričanim sjećanjima na pozornici kako bi oblikovao subjektivnu sliku političkih događaja u Libanonu. Riding on a Cloud također opisuje fragilnu konstrukciju biografije koja se pojavljuje na granici između političke stvarnosti, sjećanja, činjenica i fikcije. Za Mrouéa ovo je uvijek polazišna točka umjetničke samorefleksije, koja se onda transponira za kazalište i izložbe.

Koncept, scenarij i režija: Rabih Mroué

Asistenti režije: Sarmad Louis i Yasser Mroué

Izvedba: Yasser Mroué

Uz potporu Fonds Podiumkunsten, Prins Claus Fonds, Hivos & Stichting DOEN – (The Netherlands).  Događanje je realizirano uz potporu Goethe-Instituta u Hrvatskoj (www.goethe.de/zagreb).

Rabih Mroué živi u Berlinu. Kao umjetnik, glumac i redatelj, on u svome radu spaja vizualnu umjetnost, performans i kazalište. Svojim radom usmjeren je na širi politički i ekonomski kontekst; kombinira okrutnu stvarnost i fikciju koristeći postojeću dokumentaciju, video, fotografije i predmete kako bi kompromitirao autoritet arhivskih dokaza.

Predstava je dio Pobješnjelog Ganz novog festivala. Ulaz je besplatan, a svoje Ganz nove ulaznice možete preuzeti na dan izvedbi pojedine predstave i programa na blagajni Teatra &TD, Savska cesta 25, od 11h sve do početka predstave, po principu tko prvi, njegova ulaznica!