//11. 12. 2016., 20h//

Predstava preispituje teme o kojima je Schwindt slušala u djetinjstvu, odrastajući okružena radikalnim frankfurtskim teoretičarima. Tekst koji se u različitim oblicima pojavljuje tijekom filma temelji se na snimljenom telefonskom razgovoru s bivšim ljevičarskim aktivistom koji je sudjelovao u studentskim pokretima u Njemačkoj 60-ih i 70-ih godina. Redateljica se pita kako je sloboda bila shvaćena nekad i kako je shvaćamo danas, tko ima pristup slobodi te kakve trebaju biti političke i društvene strukture da bi stvorile slobodno društvo.

Scenografija je na brežuljku iznad Londona. Velike fotografije oslikavaju gradske i seoske prizore, kao i unutrašnjost domova. Jedanaest plesača izvodi precizno definiranu i strukturiranu koreografiju s pravilnim izmjenama ritma između tišine i pokreta. Značenje statičnog i pokretnog tijela definirano je odnosom prema prostoru, drugim tijelima, predmetima, glasovima i slikama. Svi elementi predstave smisao dobivaju unutar koreografske sheme: scena, rekviziti, kostimi, rasvjeta, zvuk i pokret kamere. Svi ti elementi jednako su važni i treba ih čitati zajedno kao melodiju strogog ritma, a povezuje ih scenarij koji se može shvatiti i kao notni zapis.

Info: originalni naslov: Only a Free Individual Can Create a Free Society, režija: Grace Schwindt, 2014., Velika Britanija, 80’, izvode: Rachel Burn, Khamlane Halsackda, Sebastian Langueneur, Dean James Lee, Edward Pearce, Anwar Russell, Monique Smith-Mcdowell, Sunniva Vikør Egenes, Flora Wellesley Wesley, scenarij: Grace Schwindt, fotografija: Duncan Telford, koreografija: Grace Schwindt, dramaturgija: Anja Golob, produkcija: FLAMIN Productions, web: http://www.graceschwindt.net/Grace_Schwindt/2014.html, format: HD

Film je dio programa Human Rights Film Festivala.

Ulaz je besplatan.