//9. 10. 2016., 20h//

Međunarodni filmski festival shnit održava se od 5. do 17. listopada i to istovremeno u nekoliko gradova, na 5 kontinenata, spajajući više od 30.000 filmaša i filmofila. Na festivalu će biti prikazano više od 200 kratkih filmova svih žanrova i stilova, a dio programa bit će predstavljen i u MM centru uz besplatan ulaz.

U MM centru prikazujemo:

N. Cubero: Ellis

Mladi otac prisiljen je dijeliti skrbništvo nad svojim kćerima sa svojom bivšom ženom, čiji novi dečko posjeduje dosje s optužbama za seksualno zlostavljanje.

Info: r. Nolan Cubero, SAD, 2016., 14’33”

Ellis

T. Ellrich: Kada

Jedna kada – tri brata – mnogo polijevanja! Trojica braće pokušaju zaroniti natrag u svoje djetinjstvo kroz staru obiteljsku fotografiju u kadi.

info: r. Tim Ellrich, Austria, 2015., 12’55”

 

M. R. Wilkins: Bon Voyage

Krstareći Sredozemnim morem, švicarski moreplovci nailaze na izbjeglički brod koji tone. Taj će susret označiti dramatični konflikt između nada i snova izbjeglica, i strahova i ideala moreplovaca na odmoru.

Info: r. Marc Raymond Wilkins, Švicarska, 2016., 22’56”

 

J. L. Montesinos: Trkač

Pet godina prošlo je otkako je šef zatvorio tvrtku i otpustio 300 radnika. Prvi dan koji izlazi trčati susreće jednog od njih.

Info: r. José Luis Montesinos, Španjolska, 2014., 12’36”

 

A. Fortunier: Čudnovata ptica

Portret muškaraca oboljelog od bipolarnog poremećaja naslikan očima njegove jedanaestogodišnje kćeri. Slika se pretvara u gorko-slatku avanturu s dva nekonvencionalna junaka na putu nevinosti i sirovog ponašanja.

Info: r. Anouk Fortunier, Belgija, 2015., 14’23”

 

L. Shmelkov: Jako usamljeni pijetao

Težak je dan za jako usamljenog pijetla. Možda će sutra biti bolji. Tko zna? U svakom slučaju, ne može biti gori. Ili može? Ne samo da je proizvodnja jaja na kocki za jako usamljenog pijetla, u ovom čudnovatom svijetu sve postaje čudnije svakom minutom.

Info: r. Leonid Shmelkov, Rusija, 2015., 5’46”