Branimir Norac je klarinetist, multi-instrumentalist i kompozitor koji u svom radu isprepliće utjecaje različitih glazbenih stilova pa se tako u njegovoj glazbi mogu čuti utjecaji minimalizma, elektroničke, ambijentalne, folklorne, ali i pop glazbe. Na koncertu 16. prosinca s početkom u 20 sati izvest će nam svoje kompozicije za klavir i klarinet solo.
Naslov koncerta nadovezuje se na kompoziciju “Krletka za proljeće”, koju je Branimir napisao prije tri godine uglazbljujući svoje dnevničke zapise. Radilo se o procesu prebacivanja latiničnog pisma u brajevo, a zatim uglazbljivanja točkica brajevog pisma kako bi se od jezičnog značenja dobilo glazbeno. Na taj način Branimir je pokušao sačuvati doživljaj jednog osobnog perioda, konzervirati ga u kapsulu umjetnosti. Krletka je propitivala umjetnost kao zapis unutrašnjeg vremena, emocionalnog odraza unutar nekog perioda i mogućnost komuniciranja unutrašnjeg stanja s drugima. Svaki stavak te kompozicije bio je jedan datum dnevnika, a svaki datum dobio je svoj akord. Otvoriti krletku značilo bi otvoriti se novom, dopustiti gledati stvari novim očima, otisnuti se u avanturu, pohrliti u novo proljeće raširenih krila.
Cijena ulaznice je 50 kuna, možete ih kupiti na ulaznice.hr, njihovim prodajnim mjestima i na blagajni Teatra &TD koja će raditi dva sata prije početka koncerta. Studenti i umirovljenici popust od 50% mogu ostvariti isključivo na blagajni Teatra &TD.