Međunarodni filmski festival shnit održava se od 24. listopada i to istovremeno u nekoliko gradova, na 5 kontinenata, spajajući više od 30.000 filmaša i filmofila. Na festivalu će biti prikazano više od 200 kratkih filmova svih žanrova i stilova, a dio programa, koji počinje u 20 h, bit će predstavljen i u MM centru. Gledamo filmove:

Bakin dan

Tomeku trebaju novci. Pokuša prevariti stariju ženu. Čini se da sve ide po planu, ali žena otkriva prevaru i zaključava Tomeka u svome stanu. Ima za njega ponudu. Tomek će dobiti novac ako se bude pretvarao pred socijalnom radnicom da je njen unuk. Ako socijalna služba zaključi da žena nema prikladnu obiteljsku skrb, možda je presele u starački dom…

Milosz Sakowski, Dzien babci, 30 min, 2015., Poljska

 

Kako je tvoja prostata?

Razgovor dviju prijateljica u kojemu jedna otkriva drugoj o događaju na bazenu, kada je naučila sve o očevoj prostati, erektilnoj disfunkciji, i bez upozorenja, o njegovim noćnim maštarijama.

Jeanne Paturle i Cécile Rousset, Et ta prostate, ça va, 3:33 min, 2016., Francuska

 

Oksitocin

Neudata žena živi s lutkom novorođenčeta. Njeni majčinski osjećaji čine se stvarnima toliko koliko je i lutka beživotna, dok anonimna publika postavlja pozornicu ovoj iluziji.

Oksitocin – hormon ljubavi

Ludwig Löckinger, Oxytocin, 10:12 min, 2016., Austrija

oksi mm centar shnit

 

Majka

Šesnaestogodišnja Andrea iz svoje siromašne četvrti dolazi na brda Medellina kako bi sudjelovala na audiciji za porno film.

Simon Mesa Soto, Madre, 14:00 min, 2016., Švedska, Kolumbija

 

Bolji od ostalih

Frederick Butterfield uvijek je zaostajao za Hermanom, svojim bratom blizancem. Kad Herman, stariji za jednu minutu, postane najstariji čovjek na svijetu, Frederick napokon ima priliku biti na prvom mjestu. Bolji od ostalih je komedija o ambiciji u stop animaciji, gdje drugi izbor nikad nije najbolji.

Vincent Gallagher, 7:12 min, 2016., Irska

 

Miris kiše

Claire, nedavno umirovljena udovica, dijeli svoju prigradsku kuću sa sestrom Gisele. Jednoga vrućega ljetnoga dana neočekivano se pojavljuje Julien, Claireina stara ljubav, s namjerom da osvoji Claire. Dokaz da nas život uvijek može iznenaditi.

Sara Bourdeau, L’odeur après la pluie, 20:41min, 2016., Kanada