//1. 7. 2017.//

Jednodnevna radionica filmskog performansa polaznicima će pružiti uvid u temeljne teorijske koncepte proširenog filma te različite mogućnosti izražavanja tijekom 16 mm projekcije. U fokusu radionice biti će upoznavanje s raznim tehničkim metodama intervencije na filmski materijal, manipulacija i modificiranja filmskog projektora kao i prikaz drugih instrumenata koji se mogu koristiti prilikom performansa.

Radionicu će mentorirati Luis Macías i Adriana Vila, katalonski filmski umjetnici i suosnivači barcelonskog filmskog laboratorija Crater-Lab. Kao umjetnički tandem djeluju od 2010., a filmske performanse izvode na raznim festivalima i muzejima diljem svijeta. Njihov rad odlikuje visoka razina improvizacije, strukturalne kompozicije te formalna istraživanja praćena zvučnim vibracijama i snažnim svjetlosnim efektima.

Kotizacija: članovi Klubvizije SC: 100 kn; ostali: 150 kn

Prijave na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com

U prijavi ukratko navedite vaše dosadašnje iskustvo u radu s filmom i zašto želite sudjelovati na radionici. Prijave su otvorene do 25. lipnja, a odabrane polaznike ćemo obavijestiti 26. lipnja.