Povodom 40. obljetnice neprekinute promocije nezavisne kinematografije, umjetničkog i eksperimentalnog filma, u sezonu 2016/2017. MM centar ulazi s digitaliziranom dvoranom, a zahvaljujući potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

MM centar, smješten na dnu dvorišta Studentskog centra, od sredine je sedamdesetih godina 20. stoljeća bio jedno od ključnih mjesta za suvremenu umjetnost i film. Program je od samih početaka bio usmjeren na intermedijalna i multimedijalna strujanja i umjetničke prakse, promociju videa, kompjutorske animacije i video instalacija. Uz kinoprikazivačku djelatnost organiziran je niz konceptualnih akcija i intervencija u svakodnevne urbane prostore.

MM centar danas djeluje u okviru programskog koncepta Kulture promjene SC i specijalizirano je kino koje pozornost posvećuje inovativnim filmskim strujanjima, prateći tokove suvremene produkcije, ali i klasičnih ostvarenja koja su ostavila neizbrisiv trag na različite svjetske kinematografije. Posebnu pažnju posvećuje domaćem i inozemnom kratkom filmu. MM nudi jedinstveno filmsko iskustvo pažljivo selektiranih programa u suradnji s etabliranim domaćim i inozemnim filmskim kustosima.

Kroz cijelu 2016/2017. sezonu organizirat ćemo niz programa posvećenih obilježavanju 40 godišnjice djelovanja MM centra, a u sezonu smo krenuli 22. rujna programom Kratke slike i filmom Kratki susreti Kire Muratove.

Uvođenjem digitalne opreme, MM postaje prostor susreta suvremenih digitalnih i analognih tehnologija s mogućnošću prikazivanja filmova s DCP projektora, 35 mm i 16 mm projektora.

Program MM centra financijski podupiru Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Grad Zagreb.