Premijera predstave Ana Karenjina – Hoću ljubav, a ljubavi nema autora i redatelja Karla Hubaka održat će se 3. travnja u MM centru s početkom u 20 sati. Reprizne izvedbe na rasporedu su 4. i 6. travnja. Ulaznice za premijernu kao i za reprizne izvedbe možete kupiti na blagajni &TD-a po cijeni od 7 eura. Nema dodatnih popusta.
U predstavi autor Karlo Hubak polemizira sam sa sobom izvodeći za klavirom skladbe Sergeja Rahmanjinova, dok usporedno s njim svoju perspektivu karenjinske problematike donosi suvremena plesna umjetnica Gendis Putri Kartini.
Izvedba uživo genijalne glazbe i tragično duhoviti plesni performans idealno će uokviriti jednu tipičnu zagrebačku romantičnu jadikovku.

 Autor, redatelj: Karlo Hubak
Izvode: Gendis Putri Kartini i Karlo Hubak
Glazba: Sergej Rahmanjinov, Petar Grašo i dr.

Karlo Hubak (Zagreb, 1988.) diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i dirigiranje na Ruskom državnom konzervatoriju u Sankt Peterburgu, gdje je studirao i opernu režiju, te debitirao kao operni dirigent u Teatru Music Hall s operom “Jevgenij Onjegin” P. I. Čajkovskoga, nakon čega je godinu dana angažiran u operi zagrebačkog HNK. Od 2009. u Zagrebu redovito priređuje solističke i komorne recitale, najčešće u dvorani HGZ, i najčešće koncipirane oko djela jednog skladatelja: ciklus klavirskih sonata Beethovena, Schumann, Chopin, Grieg, Dora Pejačević itd. Od 2011. surađuje u dramskom teatru te nastupa kao dirigent i pijanist u predstavama L. Udovički, A. Popovskog, B. Jelčića. Prvu autorsku predstavu ostvaruje u veljači 2022., u produkciji Zagrebačkog plesnog centra. Prevodi s ruskog prozu i dramske tekstove.

 

Gendis Putri Kartini na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti završava sveučilišni prediplomski studij suvremenog plesa – izvedbeni smjer 2018., kad prezentira i svoj završni rad, solo izvedbu “Vrata Pendeta” na festivalu Monoplay u Zadru. Tijekom studija surađuje na plesnim projekatima koreografa E. van Schuylenburch, J. Layes Vinovrški, F. Scavette, M. Tomašika i dr. Jedna je od osnivačica i aktivna članica umjetničke organizacije Škvadra u sklopu koje sudjeluje kao izvođačica u predstavama “Ne čujem te, mrak je”, “Punopravno”, “Plaža” i “Monomit”. Od 2019. članica je Zagrebačkog plesnog ansambla, gdje pleše u nagrađivanim predstavama A. Madsen, F. Fehera, R. López Espinosa, te realizira i vlastiti solo “Sjeta”, a od 2022. karijeru nastavlja kao freelance plesna umjetnica.