22, ožujak, 17 h, ulaz besplatan

[Jazz Lab]Kruno Levačić (bubnjevi): “Jazz, funk i folklor”

Bubnjar i skladatelj Kruno Levačić je rođen 1957. u Zagrebu, gdje je završio gimnaziju. Samouk je bubnjar, vrsni pedagog, te autor udžbenika bubnjarskih tehnika. Svestran je glazbenik i čest gost međunarodne jazz scene u Europi. Nastupao je s glazbenicima kao što su Lee Konitz, Sam Rivers, Michael Haupol, Allan Praskin, Peter Herbert, Sam Rivers, David Friedman, Kenny Garrett, Charlie Mariano, Duško Gojković, Gainni Basso, Ferenz Snatberger, Mulgrew Miller, Ron Ringwood i drugima. Traženi je studijski glazbenik kako u zemlji tako i u inozemstvu. Više godina djelovao je u K?lnu. Stalni je član sastava Tamare Obrovac, kao i Boilers Quarteta s kojim je objavio kompakt diskove “Some Blues”, “Abstract Lights” i “St. Miles Infirmary”, u suradnji s Boškom Petrovićem, te Boilers All Starsa s kojim je snimio album “That’s It”. Dobitnik je nagrade Status HGU za najboljeg jazz bubnjara u 1997. i najboljeg jazz i rock bubnjara u 1998.

Jazz lab je projekt triju partnera Muzičke akademije u Zagrebu, Hrvatske glazbene mladeži i Studentskog centara Sveučilišta u Zagrebu – Kulture promjene

Radionice u MM centru utorkom (17-20h) namijenjene su svim glazbenicima instrumentalistima i vokalistima, ulaz i nastup slobodan!

Prijave na mail: hgm@hgm.hr ili 01 6111600