15. listopada, simultanom projekcijom u 18 nezavisnih kina Kino mreže i u suradnji s Francuskim institutom započinje treći po redu Rendez-vous au cinéma. Otvara ga drama u režiji Jean-Luc Godarda sa Brigitte Bardot, Prezir – prema mnogima jedan od najboljih filmova svih vremena.

Prezir (Le mépris, 1963.) je drama u režiji Jean-Luc Godarda u kojoj u glavnoj ulozi nastupa neponovljiva Brigitte Bardot. Radnja filma bavi se mladim scenaristom koji radi na ekranizaciji Homerove Odiseje u režiji Fritza Langa; Fritz Lang tumači samog sebe, a Godard njegova asistenta. Paul je oženjen s Camille (Brigitte Bardot), koja mu počne zamjerati što je zanemaruje. Ovom psihološkom dramom režiser Jean-Luc Godard uspio je dočarati svu slojevitost međuljudskih odnosa, neovisno je li riječ o njihovim ljubavnim ili profesionalnim vezama.

Projekcija u MM centru na rasporedu je u 20 sati uz besplatan ulaz.

Za sve filmofile i Godardoljupce najavljujemo treću epizodu Godardovog video eseja Histoire(s) du cinéma koju prikazujemo 6. studenoga u 20:00 u sklopu projekta Filmske (pri)povijesti.