U dokolici intimni odnosi često poprimaju dimenziju igre koja im nudi opipljiv iako ne nužno autentičan smisao. Baš onda kada ne moramo raditi ništa možemo možda postati ono što jesmo ili pokušati od toga pobjeći. Kratki filmovi ovoga programa usredotočuju se na dokone intimne situacije lišene dramaturgije događajnosti te u njima zatočenim mladim protagonistima prilaze jako, jako blizu, s njima tragajući krupnim planovim za razonodom, za događajima, za smislom. Situacije koje bilježe služe kao test bliskosti koji pokazuje sve procijepe i provalije komunikacije među onima koji dijele nešto što može i ne mora biti ljubav. U igranom filmu Kišno (nevina subota) Lordana Zafranovića mladić i djevojka dokolicu krate izležavajući se u krevetu dok između njih struji sve ono što ne mogu podijeliti, dok film Dah zaviruje u okrutno srce ljubavne intime koja se manifestira kao utopija za utopljenike. Mladi, pak, autori ovog programa Karlo Vorih, Marko Bičanić i Marko Dugonjić u dramaturšku arenu ubacuju element trokuta ne bi li tako poremetili fikcionalnu ravnotežu intime koja nastaje u i iz dokolice, dosade i besmisla. S njima, nakon projekcije 22. 2. u 19:30 u MM centru, uživo razgovaramo o igrima iz dokolice uhvaćenima u bespoštednom krupnom planu. Razgovor moderira Višnja Vukašinović, filmska kritičarka.

Dah (Lordan Zafranović, Kinoklub Split, 1964., 6′, c/b, kratkometražni)

Dah zaviruje u okrutno srce ljubavne intime koja se manifestira kao utopija za utopljenike.

Kišno (Nevina subota) (Lordan Zafranović, Kinoklub Split, 1965., 10′, kratkometražni)

Djevojka i mladić pričaju u krevetu trivijalnosti o prirodi, životu i ljubavi.

Hana, Hano, Hanice (Karlo Vorih i Marko Bičanić, Blank, 2016., 12′, boja, drama)

Hana i njezino malo društvo vole ludovati. Oni su mlada trojka čije se prijateljstvo temelji na flertu te plitkim i površnim razgovorima. Ludilo traje sve dok jedne večeri njihovo bezbrižno tinejdžersko flertovanje ne preraste u nešto više, a to nije ljubav.

Albaharijeva 19 (Marko Dugonjić, Studio Kretivnih Ideja Gunja, 2017., 18′, boja, drama)

Nikola i Marija, najbolji prijatelji i cimeri, uživaju prepričavajući dojmove s ljetovanja dok ih u tome ne prekine iznenadno useljenje novog cimera Zlatka.