Nakon niza uspješnih radionica, predavanja, projekcija i performansa u sezoni 2016./2017., naš filmski laboratorij Klubvizija SC vrata zatvara do jeseni. Pozivamo vas da 30. lipnja u 20 sati dođete proslaviti s nama početak ljeta uz izložbu fotografija članova i čuveni performans Even Silence is Cause of Storm, filmaša iz barcelonskog Crater Laba.

Even Silence is Cause of Storm hvaljeni je filmski performans katalonskog filmskog tandema Luisa Macíasa i Adriane Vile Guevare te portugalskog glazbenog umjetnika Alfreda Coste Monteira. Performans se sastoji od mnogostrukih analognih projekcija 35 mm dijapozitiva te ručno rađenih 16 mm filmova, u pratnji elektro-akustičnih partitura.

Impresivan, hipnotičan te istovremeno snažan i suptilan rad, hvaljen je i prikazivan na brojnim uglednim glazbenim i filmskim festivalima te muzejima diljem svijeta (Primavera Sound, Rotterdam Film Festival, San Francisco Cinematheque…).

O AUTORIMA: Luis Macías & Adriana Vila katalonski su filmski umjetnici i suosnivači barcelonskog filmskog laboratorija Crater-Lab. Njihove filmske performanse odlikuje visoka razina improvizacije, strukturalne kompozicije i formalna istraživanja, praćena zvučnim vibracijama i snažnim svjetlosnim efektima. Kao umjetnički tandem djeluju od 2010., a performanse izvode u suradnji s eksperimentalnim glazbenicima na brojnim festivalima diljem Europe, SAD-a i Južne Amerike.

Alfredo Costa Monteiro portugalski je umjetnik u čijem su području interesa vizualna umjetnost, zvuk i poezija. Njegove instalacije i low-fi zvučne kompozicije karakterizira interes za nestabilne procese, sirove materijale i geste, gdje manipulacija predmetima kao instrumentima ili instrumentima kao predmetima ima snažan fenomenološki aspekt. Surađivao je s brojnim umjetnicima, a glazbu mu izdaju razne europske, američke i japanske diskografske kuće.

Ulaz je besplatan.

Facebook event potražite ovdje.