// 01. 04., 19:00 i 03. 04., 21:00 //

Kina je rva zemlja koja je proglasila internetsku ovisnost bolešću, kliničkim poremećajem koji se liječi u centrima za rehabilitaciju koji više nalikuju na vojne kampove, nego na bolnice. Web Junkie nudi pogled u jedan takav centar za rehabilitaciju u kojemu se tinejdžeri ‘deprogramiraju’. Ovaj dugometražni dokumentarni film istražuje osebujne aspekte globalnog trenda ovisnosti o internetu kroz priču o trojici kineskih tinejdžera koje kamere prate od njihova ulaska u rehabilitacijski centar, tijekom tromjesečnog razdoblja odvikavanja, pa sve do odlaska kući. Redateljice Shosh Shlam i Hilla Medalia predstavljaju obje strane velike podjele, i nesretne roditelje koji ne znaju kako izaći na kraj s djecom koja po više od 10 sati dnevno provode igrajući World of Warcraft, i usamljenih tinejdžera koji traže izlaz iz vlastite izolacije u virtualnom svijetu.

Info: r. Shosh Shlam, Hilla Medalia, Izrael / SAD, 2013., 74′

Festivali:, Sundance Film Festival, Sad; Zagrebdox, Hrvatska; Sheffield Idff, Velika Britanija

Cijena ulaznice je 22 kune, ulaznice možete kupiti 90 minuta prije projekcije u MM centru ili rezervirati na: http://dokukino.net

Dokukino KIC zbog renovacije prostora Kulturno informativnog centra u Preradovićevoj 5, privremeno seli na adresu svojeg filmskog prijatelja MM centra u Savskoj cesti 25.